Tråkig helg...

...som blev rolig!

Hade ingenting att göra i fredags och ingen som ville umgås med mig, eller "leka" som jag kallar det eftersom det var så vi sa när vi var små! Jag var så sällskapssjuk och det kändes bara fel att sitta ensam framför datorn en fredag kväll. Fick till slut sällskap av en till ensam själ i Västerås som hette Lars och vi åkte till ICA Maxi och storhandlade kl 21 på kvällen! Rätt kul faktiskt att se vilka som handlar en sån udda tid. Sen for vi hem till Lars och käkade tacos och spelade spel. Men jag har ju börjat jobba igen och med mina tidiga mornar så blir det sömnigt rätt tidigt på kvällen också.

Lördagen var jag och Maria till Kristiansborg och simmade. Sen var vi på stan och Maria hjälpte mig att shoppa bh och nytt smink. Riktig tjejdag! Sen var vi och fikade. Mötte hennes sambo Erik och hans kompis Amir med flickvän som också fikade på samma café. Det var superskönt att bara sitta och småprata och titta på folk som gick förbi. Måste börja fika lite oftare.
På lördag kväll var det samma visa som i fredags. Vad ska man nu hitta på? Ringde runt lite men de flesta verkade upptagna redan och det är klart folk har jag gjort planer, vad kan jag förvänta mig när jag hör av mig en timme innan nåt ska ske. Jag och framförhållning har verkat tappa varandra nånstans den senaste tiden. Men spontant blir oftast riktigt bra! Och det blev det. Fick tag i Jannicke som inte heller hade några planer för kvällen. Hon kom hit och vi käkade middag och hade det mysigt. Sen lyckades jag få med henne ut på BMB, båda var nyktra och vi hade superroligt! Det var hellyckat och måste absolut göras om! Skönt att vara pigg och fräsch dagen efter och ändå haft en helkväll. Lägger in två bilder här på Jannicke, den ena när vi käkade middag och hon inte skulle med ut. Den andra är när hon ångrat sig och kommit på att följa med, lånat ett linne och lite smink av mig och är fit for fight!


Jannicke - före


Jannicke - efter

Så söndagen gick åt till träning. Gick på body pump men instruktören dök aldrig upp så en tjej som var med och tränade frågade om vi ville att hon skulle hålla ett Core-pass och det tyckte jag kunde vara kul att prova på när jag ändå var där. Men det var inte min grej, gör ju jätteont att nästan bara träna magen så länge! Men man vänjer sig kanske, särskilt om man får in rätt teknik. Efter Core var jag på spinning en timme också.

Väldigt nöjd med en skön helg i Västerås! Precis som jag vill ha den :)


Ny på jobbet

Först vill jag säga GRATTIS igen till lillayster Anna som fyllde 17 år igår! Och ni som påtalat och frågat, jag vet att det var hockey igår. Men valde att skippa matchen för lilla systers dag. Men det är ju några matcher kvar innan säsongen är slut så nån mer ska jag väl försöka hinna med.

Idag har jag börjat nya jobbet! Väldigt spännande och roligt. Jag tror jag kommer trivas bra där.

Och för att fira första dagen på jobbet struntade jag i att träna ikväll (skyller på min lätta förkylning) och har istället hämtat ut min nya kamera! Men den ska nu laddas över natten så den får jag inte börja pilla med förrän imorgon kväll. Hihi! Vad roligt det är med nya leksaker!

Strike-night

Igår, lördag, var jag på stan och shoppade med Mattias och Marcel. Vi käkade lunch på stan och grabbarna valde naturligtvis stället "där servitriserna är snyggt chokladbruna och har stora bröst" :) Sen gick vi till Njoy och tränade en stund. Vid 17-tiden kom sedan Mattias, Marcel, Markus och Sara hem till mig på en fördrink och vid 19 gick vi till Strike och spelade discobowling och drack öl. Sen hade vi bokat bord för finmiddag (supergod älgrätt åt jag). Robban var också med och bowlade och käkade middag och Rickard var bara med på bowlingen. Sen gick vi till Å för att hänga lite och ta nån mer drink. När alla började ge sig för kvällen fick jag lägligt nog ett sms från Sofia som precis kommit hem från sin resa till Alperna och ville att jag skulle komma till Strike och möta upp henne och resten av Schenker-gänget som hade sin personalfest igår. Så jag gick dit och sjöng lite karaoke med dom. Jätteroligt att träffa alla igen! När Strike stängde gick vi till Bill & Bob och tog ett glas där och umgicks lite till och när dom stängde gick vi till Saffets för hamburgare. När vi var på Saffets tappade jag rösten. Kanske kan ha med karaoken att göra, men jag hann bara sjunga en låt. Kanske att jag har förkylning på gång också, men hur som helst är rösten inte tillbaka idag. Jag tycker nästan det är lite kul, har aldrig tappat rösten förut och jag låter ju jätterolig! Nu är det Grodan som är framme igen :)

   
Första bilden är Palle som sjöng jättebra karaoke på Strike! Riktigt duktig kille vad gäller hårdrockslåtar. Nästa bild är Sofia och Tomas med Maria i bakgrunden och sista bilden är Tomas, Sofia, Ante och Tomas på Bill & Bob. Riktigt rolig kväll och det gör vi snart om för snart börjar after worken! Och nu har jag ju ett jobb att "after worka" efter :)


Lantmys i Haraker

I fredags for jag, Mattias och Marcel till Jannicke i Haraker för att hälsa på och se hur hon bor på den nya gården. Vi blev bjudna på god middag och babblade sedan bort hela kvällen till några flaskor vin. Här en bild på Jannicke och Mattias som lagar mat.



Fick sån lust att flytta ut på landet i hus och också ha en gård som man håller på att renovera. Riktigt mysiga små hus med flera öppna eldstäder hade Jannicke. Hon är jätteduktig som sköter om och renoverar hela gården själv samt tar hand om sina 13 islandshästar och ska starta ridskola igen. Spännande! Det blir nog många fler besök i Haraker framöver.

Västerås - Leksand

Då var det dags för hockey igen igår. För när Leksand är på besök får man absolut inte missa matchen! Roligaste matchen eftersom det drar så stor publik. Mamma är Leksing och sitter och hoppar när de gör mål medans vi andra i familjen är Västeråsare. Gårdagens match drog 5263 personer till ABB Arena på Rocklunda. Jag, minsta systern Jossan, mamma och Knut hade sittplats bakom VIK-båset. I pauserna hann jag med att göra det jag tycker är roligast, dvs mingla omkring och träffa kompisar. Träffade först Ola som numera är både min hockey- och Årekompis och självklart  Annica och Stefan som är några av de mest hängivna VIK-fans jag känner. Och även en hel del folk man bara hejar på, t ex gamla jobbarkompisar. Väldigt rolig och spännande match där VIK visade framfötterna i början men sedan körde Leksand över dem totalt. Kul att båda bröderna Nordfeldt var med. De kommer från Vad där vi har stuga och jag har även jobbat med Andreas. Lite roligare att kolla på hockeyn då när man har någon form av anknytning till laget.

Tog lite bilder under matchen med den dåliga mobilkameran, men det får duga. Först en bild på Västeråspubliken och VIK-klacken och sen en bild på Leksandsklacken och såklart en bild på mig och Jossie. I bakgrunden skymtar mamma och Knut som hade platserna bakom oss.



Vill du veta lite mer om matchen kan du läsa vad min kära vän Joacim publicerat på VIK:s hemsida.
Slutresultatet ser du på bilden nedan.



Jobb!

Idag har jag varit på en andra intervju till tjänsten som ekonomiassistent på Westinghouse i Västerås. Och jag fick jobbet! Så jag kommer bli anställd och uthyrd via Proffice och uppdraget är på 4 månader med eventuell förlängning. Så nu är det bara att hårdköra! Ska bli jättespännande och roligt!

Och så har jag köpt en ny kamera. En av mina julklappar till mig själv. Men den kommer först nästa vecka. Det blev en Sony Cybershot DSC-W170.


Skidor igen!

Jag hann bara hem och knappt packa upp förrän det var dags att packa ner igen. Veronica och hennes kompis Tomas kom från Skåne upp till Dalarna i torsdags och vi bodde i familjens stuga i Vad. I fredags var vi hela dagen ute i backen i Romme och det var helt perfekt! Mycket snö, klarblå himmel, strålande sol och -2 grader. Plus att alla jobbar en fredag så det var knappt nå folk alls i backen. På eftermiddagen kom Antti från Stockholm och vi hade en riktig myskväll bara vi fyra med god mat, lite Jäger och öppen eld i vardagsrummet.

Första bilden är den perfekta backen i Romme, jag i liften, utsikt över Borlänge, jag solar vid restaurangens veranda i backen, vy från restaurangverandan och en fin månbild när jag kör bil på väg hem från Romme. Jag hissade ner vindrutan för att ta bilden och upptäckte att den fastnat nere. Blev tvungen att stanna och dra upp rutan för hand, men det gick!

     

På lördagen åkte vi till Bjursås istället för Romme då vi inte ville chansa på att få trängas med allt folk i Romme. Bjursås funkade också och vi fick en minst lika fin dag där med sol och lite parkåkning för grabbarna. Nedan visas en vy över en backe i Bjursås, Tomas, Veronica och Antti när vi tog en fikapaus och jag på snowboard. Åkte bräda i två dagar och det är ju så roligt! Blev ju bara skidor i Åre så nu fick jag träna lite på detta också.

  

Lördag kväll kom Maria och Erik förbi och vi käkade middag tillsammans och hade ännu en superkväll! Även Maria och Erik sov kvar en natt. Myspys på hööög nivå!

Det var en helt fantastiskt underbar helg och jag kan inte sluta le :)

Nyårsveckan i Åre

Söndagen mellan jul och nyår åker familjen Rost hem och släpper av systrarna Lundström i Åre, men de vågar inte lämna oss öfrrän vi först fått i oss god lunch på Holiday Club och sen den godaste glassen som finns - på restaurang Madonna di Campiglio såklart (där syrran jobbat flera säsonger och jag lite extra).


Det visar sig vid incheckning att jag och Åsa lyckats boka varsin lägenhet och hamnat i samma trappuppgång. Vilket flax! Jag handlar och fixar lite i min ensamhet innan mina roomisar anländer senare på kvällen och jag bjuder på middag. Det blir vin och mysbyxemys som bilden visar här på Markus, Sara, Malin och Mattias. På nyårsafton var jag såklart förbi mitt gamla jobb och hälsade på och passade då på att först ta kort på Åsa och bilden bredvid på mumien är egentligen Susanne :), sen två kort på Åre torg och Peak Performance. Kl 13 på nyårsafton var jag på Twins och tog en öl med gamla jobbarkompisar, den ena bilden på Reebook och Camilla och den andra bilden på Lill-Maria. Sen var det dags att bege sig hemåt och starta tillagningen av vår nyårssupé. Det gick himla smidigt både tidsmässigt och tillagningsmässigt och sista bilden visar Daniel när han och Mattias lagar huvudrätten (smördegsinbakad oxfilé).  


      

Sen var det dags för själva nyårsfirandet! God middag och vi lyckades klämma in 16 personer för middag i vår lilla lägenhet. I vardagsrumssoffan ser vi Roger, Annika, Marcel (egentligen Markus men vi hade två i samma lägenhet så Skellefteå-Markus fick smeknamnet Marcel för att skilja dem åt), Lovisa, James och Jannica. James är Jannicas kusin och han och hans tjej Lovisa var också i Åre på besök). Nästa bild är på Mattias S och Daniel N (vi hade dubletter av Markus, Daniel, Mattias och Malin) och två fina par-bilder på först Malin & Mattias och sen Markus & Sara och sist en bild på Matte och Gogga i sitt esse!

    

Vid tolvslaget gick vi alla ner till torget, vilket är obligatoriskt i Åre. Nedräkning, skålande och raketer med massor av folk! Där mötte jag två gamla kombosar från min säsongartid i Åre och jag fick ett fint kort på Olle och David som dansar och nästa bild är på mig och Jannica lite senare på natten.  

  

Efter nyårsafton snöade det hur mycket som helst i nästan 2 dagar och gjorde att lördagen var en av de bästa dagarna i backen jag nånsin haft i Åre. Till och med offpist i pisten! Bilderna visar en översnöad bil, morgonsolen från toppen av Sadelliften, Jannica under lunchen i Buustamon, Marmeladorkestern på Bygget (givet!), Sara åker nerför "Skogis" och man skymtar Renfjället på andra sidan sjön mellan träden, vy över Åre, månen har kommit fram på eftermiddagen vid toppen av Rödkulleliften och sist en bild över Åre torg en solig dag.

       

Efter en vecka var det dags att bege sig hemåt. Efter massa strul med samåkning osv fick jag till slut erbjudandet att åka med Ola och Jonny från Åre till Sthlm. De hade varit ett gäng polisstudenter som spenderat en vecka i Tegefjäll och Ola har jag träffat en gång förut via hockeyn i Västerås. Det blev en smidig bilfärd med grabbarna genom -30 grader men ack så vackert. 

   


Nästa julfirande - i Storlien

På måndagen innan jul skjutsade pappa mig och Åsa till Borlänge där vi mötte upp mamma som kom från Västerås med bilen überpackad av all julpackning. Där bytte vi skjuts och jag och Åsa åkte med mamma mot Storlien. Vi startade resan med att krångla till det och försöka byta vindrutetorkare på Bmw:n. Det gick ju inte alls bra eftersom Biltema i Borlänge sålde fel torkare till oss. Tur att de har snälla grabbar i personalen som hjälper oss nödsatta kvinnor, även om det var ett hopplöst fall och slutade med att vi fick åka med de gamla torkarbladen och vara nästan 1,5 timme sena.
Handlade lite mat på Maxi i Mora (tack Mela för guidningen) och var till slut uppe i Storlien sent på kvällen. Det var självklart inte skoterspår eller nånting till Trollstugan (som släktens stuga heter) utan vi fick skapa en gångstig genom att pulsa i 1,5 meter djup snö. Underbart! När vi kommer fram äter vi lite och sen bäddar vi alla tre tjejer ner oss tillsammans i dubbelsängen. Nedan några nattmysbilder och bild på Trollstugan.

  

Nästa dag började vi förbereda inför julen med att pynta, städa och packa upp. Mamma tog in granen, som mamma och Jenny sen hjälptes åt att klä och se så fin den blev med alla klappar när det var klart!

  

På tisdagskvällen kom resten av familjen och farmor Eva som de plockat upp efter vägen då hon bor i Krokom. Sen var det dags för julafton. Familjen kollar på Kalle Anka, någon fotade den elaka tomten som Fredrik är rädd för och massa julmat blev det till middag. Gott gott!

  

Sen kommer tomten (ja, de har skidtomtar i Storlien), tomten tvingar (bara!) mamma att ta i hand vid varje paketöverlämning och sen en bild på mamma, tomten Jossie, Åsa och Anna djupt försjukna i lekandet med sina nya klappar.

  

Fredrik blir alldeles trött av allt julståhej och somnar bland skräpet, vi hade världens sötaste tomte i alla fall - vår lilla Jossan, lillebror och jag, Jossan och Åsa och jag vid granen.

    

Efter jul var det dags att bege sig ut i skidbacken och i Storlien fick vi en helt perfekt skiddag. Klarblå himmel, strålande sol, nån plusgrad och massor av snö! Knut och mamma myser i backen (och ja, det är mamma - inte Åsa som jag trodde :)), jag på skidor och sen en fin bild på skidsystrarna Lundström.

  

Fredrik är lite för lång för den lågt byggda diskbänken men lyckas galant med sitt uppdrag som Storlien-diskare, på annandagen fyllde Knut år och hela familjen knölar ner sig i sängen hos honom på morgonen och överöser honom med paket - jag tror han var snäll under 2008, i fotändan ligger Anna, Åsa och Jossan med Filip bakom.

  

Åsas nya kärlek Filip var ju självklart tvungen att lära sig åka skidor vilket gick hur bra som helst, sista kvällen innan vi åkte hemöver begav vi oss ut i pulkabacken och åkte stjärtlapp allihop. Mamma råkade träffa det enda lilla hål som fanns nedanför pulkabacken och där åkte hon ner med rumpan och satt fast en stund och bara asgarvade och försökte mellan skratten få fram att det var en liten bäck därunder och att hela rumpan var alldeles blöt! Det var kul :)

  

Sammanfattning av jul i Storlien: Varför har vi inte gjort detta förut? Absolut inte sista gången.

Vintersemestern börjar - med jul i Dalarna

Helgen innan jul for jag och syster Åsa till pappa i Dalarna för att fira lilla julafton med honom. Från snöfattiga Västerås började nu vår paradisresa genom olika vinterlandskap. Det blev några dagar med bara julmys. Klä granen, göra julgodis, Anette lagade gudomlig mat och julklappsöppningen hade vi på söndagskvällen. Hela helgen var det bara jag, Åsa, pappa och Anette. En väldigt mysig och lyckad julhelg!

Första bilden är grannen som åker förbi utanför oss med häst och släde (enorm stämning av gammeldags jul), pappas lilla gran som jag klätt, Åsa springer runt Gammelgårdssjön och jag tog bara en promenad runt sjön med Rebbe eftersom jag glömt löpgrejerna i Västerås. Femte bilden är Anette, pappa, Åsa och jag vid julmiddagen, pappas hus i snöfallet, glöggmys och julklappsöppning för Anette, pappa och Åsa ("tomten" tar bilden) och på sista bilden får Rebbe en julklapp av Åsa.

       

RSS 2.0