Nästa julfirande - i Storlien

På måndagen innan jul skjutsade pappa mig och Åsa till Borlänge där vi mötte upp mamma som kom från Västerås med bilen überpackad av all julpackning. Där bytte vi skjuts och jag och Åsa åkte med mamma mot Storlien. Vi startade resan med att krångla till det och försöka byta vindrutetorkare på Bmw:n. Det gick ju inte alls bra eftersom Biltema i Borlänge sålde fel torkare till oss. Tur att de har snälla grabbar i personalen som hjälper oss nödsatta kvinnor, även om det var ett hopplöst fall och slutade med att vi fick åka med de gamla torkarbladen och vara nästan 1,5 timme sena.
Handlade lite mat på Maxi i Mora (tack Mela för guidningen) och var till slut uppe i Storlien sent på kvällen. Det var självklart inte skoterspår eller nånting till Trollstugan (som släktens stuga heter) utan vi fick skapa en gångstig genom att pulsa i 1,5 meter djup snö. Underbart! När vi kommer fram äter vi lite och sen bäddar vi alla tre tjejer ner oss tillsammans i dubbelsängen. Nedan några nattmysbilder och bild på Trollstugan.

  

Nästa dag började vi förbereda inför julen med att pynta, städa och packa upp. Mamma tog in granen, som mamma och Jenny sen hjälptes åt att klä och se så fin den blev med alla klappar när det var klart!

  

På tisdagskvällen kom resten av familjen och farmor Eva som de plockat upp efter vägen då hon bor i Krokom. Sen var det dags för julafton. Familjen kollar på Kalle Anka, någon fotade den elaka tomten som Fredrik är rädd för och massa julmat blev det till middag. Gott gott!

  

Sen kommer tomten (ja, de har skidtomtar i Storlien), tomten tvingar (bara!) mamma att ta i hand vid varje paketöverlämning och sen en bild på mamma, tomten Jossie, Åsa och Anna djupt försjukna i lekandet med sina nya klappar.

  

Fredrik blir alldeles trött av allt julståhej och somnar bland skräpet, vi hade världens sötaste tomte i alla fall - vår lilla Jossan, lillebror och jag, Jossan och Åsa och jag vid granen.

    

Efter jul var det dags att bege sig ut i skidbacken och i Storlien fick vi en helt perfekt skiddag. Klarblå himmel, strålande sol, nån plusgrad och massor av snö! Knut och mamma myser i backen (och ja, det är mamma - inte Åsa som jag trodde :)), jag på skidor och sen en fin bild på skidsystrarna Lundström.

  

Fredrik är lite för lång för den lågt byggda diskbänken men lyckas galant med sitt uppdrag som Storlien-diskare, på annandagen fyllde Knut år och hela familjen knölar ner sig i sängen hos honom på morgonen och överöser honom med paket - jag tror han var snäll under 2008, i fotändan ligger Anna, Åsa och Jossan med Filip bakom.

  

Åsas nya kärlek Filip var ju självklart tvungen att lära sig åka skidor vilket gick hur bra som helst, sista kvällen innan vi åkte hemöver begav vi oss ut i pulkabacken och åkte stjärtlapp allihop. Mamma råkade träffa det enda lilla hål som fanns nedanför pulkabacken och där åkte hon ner med rumpan och satt fast en stund och bara asgarvade och försökte mellan skratten få fram att det var en liten bäck därunder och att hela rumpan var alldeles blöt! Det var kul :)

  

Sammanfattning av jul i Storlien: Varför har vi inte gjort detta förut? Absolut inte sista gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0