Den gångna veckan - v.43

Lillstrumpan kommer hem från Danmark på besök och då firar familjen det med skaldjursmiddag. Krabba, kräftor, räkor, kräftstj'rtssoppa, ost & kex samt massa annat gött.


Vi hade en ju en supermysig älgjakt med vår älskade Pappa...det har jag ju redan skrivit om. Men min söta, underbara Papi ska naturligtvis få va med på bild igen. Pappa i sitt esse; på älgjakt med kaffe & bulle med sina flickor :) Livet kan vara sämre...


Efter älgjakten tog jag en "sjuk dag" där jag bara låg i soffan, hade tvn på i bakgrunden och pysslade vid datorn (skapandet av bloggen bland annat). Men helt sysslolös kan man ju inte vara så jag bakade en sats kanelbullar med mandelmassa åt de glada och söta dalkullorna vi hade på besök. Pappa fick behålla resten. Kanske ska jag adoptera Lina och Emma så de får en lika bra storasyster som Åsa... *funderar*  


Sen begav sig Lillstrumpan och Systeryster vidare på cruising i Dalarna och nästa anhalt blev stugan i Vad. Då hade jag vilat för länge (flera timmar samma dag) och tyckte det var dags att dammsuga den "lilla stugan" i Vad och passar på att försöka få med läxläsande syskon. En vacker höstdag i Vad var jag tvungen att ta lite bilder på vår badhörna där vi tagit upp den nya, fina bryggan och även en skymt av Lillstrumpan & Mammsen i fönstret. Hösthuset är nymålat i somras och så här gult blev det. Några blommor som lyckats överleva hösten i storkrukan.
    

När det var så vackert väder begav jag mig ut på fotojakt i Västerås och detta blev resultatet. De tre sista bilderna är från det område där jag bor och sista bilden från "min gata", på baksidan. Vackraste bostadsområdet i Västerås enligt mig.
         

Sen for Lillstrumpan hem och det mysiga och roliga var över. Tillbaka i vardagen igen, men veckorna går fort och rätt som det är så är det dags för helg igen. I lördags var jag på Stockholmsmysdag med Jannica och Karin. Under dagen försökte jag mig på lite shopping, men det är ju inte det roligaste jag vet och det blev inget av det jag skulle ha, men fick mig istället en mössa. Huvudbonader är kul. På eftermiddagen gick vi till en liten restaurang där vi drack ett glas vin (kl 15 på dagen!) och delade på några smaskiga chokladpraliner som Jannica tagit med sig. Kl 16 var det dags att se teatern "Blommor av stål" på Vasan. Den var helt ok. Jag hade nog större förväntningar på den. En scen av Pernilla August gjorde hon jättebra och fick både mig och många andra i publiken att gråta. Men jag gråter ju för minsta lilla :) Nästa teaterevenemang blir nog något musikal-liknande. Av tidigare erfarenheter tror jag det är roligare.
Efter föreställningen gick vi till Gamla stan och åt en mycket god middag på "Mårten Trotzig". Och slutligen en idolbild på mig själv :) Over and out för vecka 43!
    

Älgjakt fredag 17/10

Väckning 05.30 för att göra iordning matsäck mm och sedan samling med gubbarna kl 07 i Laxsjön. Roligt att fler gubbar hade sina döttrar med så vi inte var de enda.


Lite bilder från första omgången: Jägarbruttorna, vårt första älgpass, Åsa går på upptäcksfärd runt passet och hittar kolapapper, äggskal och en tepåse. Pappa var visst där igår också :) Pappamed bössan lystrar efter älgar och är på sin vakt och sen tar vi en titt på dagens först skjutna älg.
    

Sen hade vi en kort samling där gubbarna tittar på bilder från lokatten hunden jagade upp i trädet. En lomamma med två lobarn hade de sett vid Klacken. Två av gubbarna tar sig en fika i solen. De två solglada jägarbejbsen i vårt andra pass. Jag ovanför dagens andra skjutna älg. Anders drar älgen till släpkärran. Tur det finns riktiga karlar i den här världen! 
    

Dagen avslutades vid 16-tiden och sen ta rätt på dagens älgar i slakteriet och där låg också hudarna på tork och ett huvud! Mycket fascinerande med slakt. Jag och Åsa satte oss utanför, tog en skogsmacka och titta på hur de tog rätt på älgarna. Gubbarnas käringar och barn kom också förbi.
   

På kvällen hämtade jag Anette i Grangärde och sen lagade jag och Åsa middag till oss alla. Kvällen blev tidig då vi var trötta och jag dessutom väldigt förkyld. Såå skönt med frisk dalaluft, lite grabbkänsla och många minnen från barndomen!


Till Dalarna torsdag 16 oktober

Först skulle jag vara ledig fredagen, men ångrade mig. Sen bestämde jag mig i alla fall för att vara ledig på fredagen, så efter jobbet på torsdagen tog jag bilen till Dalarna för att överraska min pappa som trodde att jag inte tänkt komma. Jag slår av ljuset på bilen, kör in på gården och smyger runt huset in genom dörren. Försöker få hunden att vara så tyst som möjligt och går in till pappa i köket och frågar "Räcker maten till mig med?". Ungefär 5 sek står han bara och stirrar innan han fattar att jag faktiskt är där:) Oj! Så överraskad han blev!



Blodpudding till middag och sen provade vi ut fina kläder till imorgon...

   

...för då ska vi speja efter älgarna...notera också mina övningsförsök med prilla under läppen! Toapapper är rätt gott.


RSS 2.0