Tripp till Varberg

I måndags morse åkte jag till Varberg för att hälsa på mormor, morfar och gammelmormor. Där har jag inte gjort så mycket. Hälsade på Therese och hennes två små barn på tisdagen. Mest umgåtts med mormor och morfar och gammelmormor. Onsdagen var jag lite mer aktiv och efter morgonpromenaden vid strandpromenaden och Varbergs fästning gjorde jag en utflykt med morfar och mormor till Karlssons i Veddige då morfar tycker det är roligt att gå och titta på alla verktyg. Sen hem och jag tog en löprunda runt stan, strandpromenaden, Apelviken och sjukhuset och sen hem. Skönt att springa ute när det är nästan 8 grader varmt. Sen shoppade jag lite på stan och när jag kom hem hade vi presentbyte. Mormor fick en tidig fördelsedagspresent av oss alla (Family 7 i Västerås). Och medans jag var på stan hade mormor åkt till loppisen och hittat glöggset som hon köpt till mig eftersom jag är ute och letar glöggprylar inför advent. Söta mormor som gör så mycket för oss och alltid ställer upp när de kan.

   
Först en bild på hur det såg ut i Västerås innan jag åkte därifrån. Och då hade det bara kommit lite snö, nu lär det tydligen vara ännu mer. Nästa bild är jag på tåget. Och sen är det min underbara gammelmormor Lisa (92 år och superpigg = imponerande!) som jag är ute och promenerar med.

  
Mormor och morfar utanför Karlssons, jag & mormor samt gammelmormor.

  
Från min shoppingrunda i Varberg blev det födelsedagspresenter till mormor bestående av en blomma och två böcker och sista bilden är en jättesöt julbutik jag gick förbi i Varberg som fick mig att få lite julkänslor i den snöfria staden trots att jag åkt ifrån snön i norr.

  
På en av mina morgonpromenader gick jag förbi vid strandpromenaden och herrarnas nakenbad Godahopp, men såg inte till någon som tyckte att nakenbad var lämpligt vid 8.30 en morgon med en utetemperatur på +2. Nästa bild är jag vid havet och sen är det Varbergs fästning. Varberg är en stad som verkligen blomstrar på sommaren men denna årstid och med detta väder var inte särskilt vackert.  

Nu är jag på tåget på väg hem till Västerås och är glad att internetuppkopplingen klarat sig så här långt. I alla fall från Göteborg till Skövde. Kanske hinner jag med lite mer surfande innan jag kommer hem.


Träffar i Stockholm

Fredagen blev det lunch-pump med Sandra och på kvällen skulle vi ha samordnat en kompisträff med middag och någon aktivitet, men det krånglade till sig när alla har olika viljor och slutade med att vi alla åt hemma och några träffades senare istället. Då gick jag, Markus & Sara och Mattias & Malin och Sara lillebror och spelade biljard på Skallbergskrogen. Har aldrig varit där förut och det blir nog inget favvoställe att gå till, men det var kul att spela lite biljard. Det har jag inte gjort sedan högstadiet i Grängesberg. Tyvärr jag var sjukt trött och valde att åka hem tidigare och skippade Saras kladdkaka.

Lördag morgon tog jag en långpromenad och gick sedan hem till familjen, väckte dom och bakade scones till frukost. Tog lite längre tid än jag tänkt så jag hann inte träna utan åkte sedan till Stockholm där jag var hos Sara & John och fikade. Sen hem till Ankan och lämnade mina grejer för jag skulle övernatta där. Jag och Ankan tog bussen till stan för han skulle ut med några kompisar och jag skulle träffa Peter. Nedan en bild på Ankan på bussen.



Söndag hade jag inplanerad fikaträff med några tjejer från högskoleklassen i Härnösand. Jo-Anna var på besök i stan och hon bor numera i Finnspång. Marléne hälsade också på ifrån Härnösand och hade med sig sin 4 månader dotter Molly. Sen har vi Sofia och Lina som sedan tidigare bor och jobbar i Sthlm. Tyvärr kunde inte Anna och Maria som också bor i Sthlm komma. Men förhoppningsvis blir det fler fikastunder i framtiden. Det ska jag försöka se till. Fika är bra.

  

Söndag eftermiddag var jag hos morbror och moster på St Eriksplan och hälsade på dom och min lilla kusin Linn. 
Kvällen spenderade jag vid datorn för att få en billig tågbiljett till Göteborg på Tradera. Men insåg att priset på biljetterna bara steg och närmade sig ordinarie pris så då orkade jag inte sitta uppe hela natten bara för att kunna spara en hundralapp, så jag köpte biljett ändå på SJ och gick och lade mig. Lyckades sova ca 5-6 timmar innan det var dags att bege sig på nästa resa. För flum-Jenny verkar det bara finnas tåg som resalternativ, men hemresan blir det nog med buss som min kära vän Peter tipsade om. Tur att nån kan tänka :) Det visade sig vara betydligt billigare, men 2 timmar längre resa. Fast jag har ju all tid i världen... eller?

Sista dagen

Onsdag kväll var jag till gymet och sprang en halvtimme på bandet. Det var ju snöslask ute. Men tiden på bandet gick ganska fort när man lyssnar på MNK på P3. Hem, duscha, baka kladdkaka, laga middag och snabbt hinna äta innan jag skulle vara hos Maria kl 20. Vi kollade på "Bonde söker fru", drack te och åt hela den lilla extra formen med kladdkaka som jag precis bakat, samt massor med glass. Riktigt frosseri! Men det promenerade jag nog bort på torsdagens morgonpromenix till jobbet.

Torsdag morgon vaknade jag gråtandes av förtvivlan vid 6-tiden då jag precis drömde att 4-5 stora killar tvingade iväg min mamma och jag kunde inte göra nånting för att hjälpa henne. Hua, vad jobbigt det var! Jag tror jag överhuvudtaget sov oroligt eftersom torsdagen var min sista dag på jobbet. Jag bjöd på kladdkakefika som bland annat Per och Stevie (och de andra jobbarkompisarna) fick smaka. Och jag fick en present av alla jobbarkompisarna också. De har i alla fall lärt känna mig bra och vet vad som gör mig väldigt glad, nämligen mörk och god choklad! Till och med min favvochoklad!

 

Tungt och inte alls särskilt roligt att säga hej då till alla. Ju längre tiden gått desto mer har jag lärt mig av arbetsuppgifterna och även lärt känna de andra och tycker väldigt mycket om alla jag jobbat med. Så det kan nog hända att jag tittar förbi nån dag på en fika! Eller träffar Tomas & Sofia på after worken :)


Ja, nu är man "ledig", så det firar jag med att skippa kvällens styrkepass och istället försöka gå på Sandras body pump imorgon på lunchen. Det var ju evigheter sedan! Nu är det bara att söka jobb, jobb, jobb. Alla tips och tankar och idéer mottages!


Tjejkväll

Igår, måndag, hade vi tjejträff hemma hos mig.
Hela historien började för lite mer än en månad sedan med att jag och Sussie ville samordna en träff med Veronica eftersom det var längesen vi träffade henne, men då kunde inte hon pga illamående i och med graviditeten. Så då bestämde jag och Sussie att vi skulle träffas i alla fall och bjöd in några av mina tjejkompisar till Sussies hus, käkade pizza, kollade på en kärleksfilm, massa tjejsnack och hade det allmänt mysigt. Nästan ingen som känner varandra sedan tidigare, utan jag känner allihop en och en från olika håll. Men det verkade som om alla trivdes tillsammans så vi bestämde då en ny tjejkväll som inföll igår. Den här gången hemma hos mig.

Vi träffades kl 18 och gick tillsammans ner på stan där vi valde olika ställen att beställa mat ifrån. Thai Fastfood, Sushistället och Spicy Hot blev det  mat ifrån och hade man velat så finns det även ett fik och en pizzeria precis mittemot dessa restauranger. Jag hade inte planerat in någon film eller spel eller nåt och tur var väl det för kvällen flöt som på av sig själv med massa prat och personliga presentationer. Karin berättade om sin resa och nu är vi alla förhoppningsvis med på hennes mailinglista så vi kan få uppdateringar om hur hon har det. Hon ska åka med "Rosa bussarna" omkring i olika länder i Sydamerika i 2 månader.

Här är först en bild på alla tjejer samtidigt; Maria, Sara, Karin, Anna, Sussie och Sofia. Nästa bild är bara på Maria, Sara och Karin. Och sista bilden är Anna, Sussie och Sofia.


Kvällen avslutar vi med att ställa dricksglas på spishällen och någon som kom åt plattan. Helt plötsligt sa det bara *PANG* och det var inte mycket kvar av det glaset. Det smälte och exploderade på spishällen. Coooolt! Och lite läskigt :)
Men jag fick i alla fall ordentligt städat bakom spisen idag.

Återträffen

Ja, så var det dags för återträffen med alla nior som gick ut Östra skolan (Parkskolan) i Grängesberg 1997. Företaget Barabamba hade ordnat allting och det var 33 personer anmälda. Vi var bara 4 klasser inbjudna (9a, b, c och d) så det var lite dålig uppslutning med ca 1/4 injudna som dök upp.

Fredagen åkte jag till pappa och hade mysigt på kvällen med pappa, Anette och farbror Ludde. Som vanligt vaknar jag tidigt på helgen och den här gången blev det kl 06.20 och påbörjade en rask promenad med hunden Rebell 07.10. Vi gick runt Gammelgårdssjön och tiden blev 1 timme och 22 minuter. Sen var det bara att äta frulle och pappa körde ner mig till byn så jag kunde ta bussen till Ludvika.

Jenny och pappa kör bil

Jag hade fått låna Anettes lägenhet i Ludvika mellan lördag och söndag eftersom hon är hos pappa hela helgen. Lella kom dit kl 15 och vi gjorde oss iordning och snackade massa skit. Vid 16-tiden kom Donika och Maria och så var hela våran klass (9d) komplett för kvällen. Ja, tråkigt nog var vi bara 4 st av ca 32 från min klass som anmält oss. Men vi fyra hade väldans skoj ändå. Vi satt hemma och drack och pratade lite och Christian kom förbi en sväng och sa hej innan han skulle träffa sin gamla klass 9b innan det började. Här nedan är några bilder från vår lilla "förfest" hos Anette och första bilden är min gamla gymnasieskola VBU Högbergsskolan som jag var tvungen att gå förbi när jag ändå var i krokarna på väg till pizzeria Etna för att köpa en sallad till lunch. 

VBU Högbergsskolan, LudvikaLellaMaria och LellaChristian & DonikaDonikaJag

Vid kl 18 fick vi skjuts ner till stan av Lellas mammas nya kille Tore som var norrman. Vår återträff var på "Lilla Fridolf" (Selmas) och när vi kom dit fick vi en fördrink (besviken på att de inte hade alkoholfritt alternativ då vissa ville ha det) och sen blev det middag. Vi var placerade klassvis men jag lyckades få till en allmän skål till fördrinken så vi kunde känna lite gemenskap i alla fall. Middagen bestod av fläskkött, räfflad potatis, bearnaisesås och lite grönsaker. Helt ok. Till efterrätt fick vi vit chokladmousse med jordgubbscoulis och kaffe. Chokladmoussen var som att äta en stor portion marshmallows eller sånt där vitt gegg som är i kokosbollarna de säljer på marknader. Inte helt lyckad efterrätt med andra ord. Lagom till efterrätten hade många börjat mingla omkring och byta bord och snabbt blev ljudnivån allt högre och stämningen väldigt trevlig. Det var sååå superroligt att träffa alla igen och man har ju hur mycket som helst att prata om, och man vill hinna med att prata med alla. Under kvällen på "Lilla Fridolf" droppade det in en och annan icke anmäld gammal skolkamrat och även andra välbekanta ansikten så det blev några stycken extra vi fick träffa ändå. Det var roligt!

Donika, Maria & Lella vid middagen.EfterrättLinda & HenrikFrida & SofiaDennis & ChristerDala, Jan-Erik och DennisHansaKatarina & LellaDala & KatarinaKusinerna Anna & ChristineLellaChristianEleonor

När klockan närmade sig midnatt började de som inte redan åkt hem att röra sig mot Ludvikas nyöppnade utestället Solo (gamla Grand Elektra eller Källarbaren). Där var vi ett tag och dansade så svetten rann och träffade på lite annat smått och gott av Ludvikas övriga befolkning. Nedan är när Christian, jag och Lella är på väg till Solo och jag & Johan inne på stället.

Christian, jag och Lella Jag och Johan

Och så var kvällen slut och den verkade sluta lyckligt för alla. Helt enkelt en höjdarkväll! Och eftersom Christian skulle övernatta hos mig blev det även en mysig morgon med nybakta scones i trevligt sällskap. Aldrig fel :)

Idag är jag fortfarande helt slut av alla gamla minnen som kom tillbaka och alla förträngda känslor med dom. Men jag kan summera helgen som väldigt lyckad och jag hoppas vi kan anordna någon mer återträff ganska snart. Jag har i alla fall fått några fler på min vänner-lista på Facebook :) Det du!

Love is in the air

Ja, just det. Jag glömde ju tala om att det var kärlek i luften. MYCKET kärlek! :) Och det ser vi bildbevis på här nedan. Ni är så söööta! I love you Lillstrumpan! Och Filip, välkommen till Family 7!



Naturligtvis är det inte mig själv jag syftar på, utan lillasyster. Min egen kärlek får vänta... och vänta... :)

Oväntat besök

Förra onsdagen ringde syster Åsa från tåget och meddelade att hon och hennes klasskompis Filip hade ändrade planer och i sista minuten fått tag i biljett mellan Köpenhamn och Stockholm och var nu på väg hemöver. Vi smidde planer per telefon och Åsa & Filip väntade hemma hos mig när jag slutade jobbet och vi gick tillsammans till Blåsbo för att överraska resten av familjen som inte hade en aning om att Åsa skulle komma hem. Jag hade lovat mamma att laga mat åt hela familjen och frågade om vi skulle göra quesidillas (stavas det så?) och om någon hade receptet. Alla svarade nej och då ropade jag högt: "Men då måste vi kanske fråga Åsa om receptet! ÅSA!!". Och *svoosch* så flög dörren till köket upp och Åsa hoppade ut och svarade "JAAA! Vad vill du?". Synd att jag inte fick med familjens chockade miner! Surprise! Lillan är hemma! Och så blev det en hejdundrans mysig middag med Family7 +1.

Torsdagen var mindre rolig då jag fick besked på jobbet att jag inte får vara kvar efter min provanställning. Det är stora omorganiseringar på gång så det känns bra att det inte handlar om min jobbprestation utan om företagets kris i den rådande lågkonjunkturen. Jag går ut med äran i behåll och mot nya äventyr. Vad väntar härnäst mån tro?

Fredagen vankades After Work som planerat. Jag åkte hem till Mattias och blev bjuden på middag tillsammans med Mattias, Markus, Roger & Annika och vovven. Jag, Mattias och Markus for sedan ner till BMB på After Work och det var "Du&Jag" som spelade. Träffade på Sussie & Roger och även Karin och hennes kompisar. När grabbarna for hem tidigt hittade jag mina jobbarkompisar jag tjoade med resten av kvällen. Var hemma igen vid 12 då jag vandrat omkring en timme och insett att jag borde gått hem för två timmar sedan. Bilden nedan är "Du&jag" på scen.



Lördag morgon blev en lång morgon i sängen. Det händer inte ofta, men det var skönt att bara ligga och dra sig. Och jag hann ju se 2 timmar med Dr Phil! Det du! Otroligt lärorikt... eller nåt.
När Mattias jobbat klart på lördag eftermiddag tog vi hans bil och drog till Stockholm. Dags för fest! Åsa och Filip var i Sthlm över helgen och ville gärna att vi skulle komma så vi åkte dit och käkade tacos och hade förfest hemma hos Jens. Vi spelade Åsas roliga spel som jag inte minns om det hade nåt namn. Himla kul var det i alla fall och innehöll bland annat "jag-har-aldrig-frågor" vilket ledde till ett och annat avslöjande! Sen tog vi taxi in stan och mötte upp Calle & Maria på Berns. Calle hade jobbat där tidigare på kvällen och kunde därför inte vara med under förfesten. Roligt att träffa några av Åsas Årekompisar igen. Det var ett tag sen. Vi insåg att alla som var i rummet på förfesten skulle till Åre på nyår och jag tror att om vi vill kan vi nog dra ihop en STOR STOR fest med alla! Vi insåg även att jag och Mattias var äldst... och även klokare? Nähä, inte det nej.



Jag och Mattias sov hos Veronica i Kristineberg och hade en jättemysig söndag förmiddag då vi fick nybakade scones på morgonen! Supergod frulle, mycket slappande i soffan och tv-tittande. Sen bar det av hemåt för Malin väntade på att få tillbaka sin pojkvän som jag "lånat" över helgen :)


Åsa & Filip följde med i bilen till Västerås eftersom de inte hittade några tåg tillbaka till Danmark. Därför blev det en sån där härlig familjemiddag på Blåsbo igen! I like them a lot!

Idag (onsdag) har jag haft en helkväll med Maria. Vi skulle äta middag, gå en promenad och sen dricka te och tittade på Maria & Eriks bilder från deras resa till New York. Middag blev det, vi gick också ut för att börja vår promenad och blev alldeles dyngsura utanför dörren och bestämde oss snabbt för att gå in igen då promme i spöregn inte var vad vi tänkt oss. Istället blev det te, chokladmuffins, bilder och en hel del tjejsnack med många djupa frågor och diskussioner. Bland annat undrar vi om gräset verkligen är grönare på andra sidan? Vi konstaterade att "mycket vill ha mer" och varför vilja ha mer när man kan vara nöjd med det man har? Har ni några bra svar eller andra reflektioner ni vill dela med er av får ni väldigt gärna skicka en kommentar till det här inlägget!

Nytt jobb?

Nu händer det grejer hännä!
Idag har jag fått besked om att jag inte kommer få min provanställning förlängd. Jag är med andra ord uppsagd. Jag visste att min provanställning skulle gå ut 20 nov, men hade väl hoppats på att få en tills vidare-anställning. För några veckor sedan fick vi reda på att det är totalt anställningsstopp på företaget och då kändes det som om mina chanser att få vara kvar blev ganska små. Så detta besked kommer inte som en total överraskning, men ändå lite oväntat och tråkigt. Jag jobbar nu i 2 veckor till. Detta innebär alltså att jag har två veckor på mig att hitta nytt jobb. Så alla tips tas tacksamt emot!

Anledningen till detta är att det är lågkonjunktur, det går dåligt för företaget av olika anledningar och därmed blev det anställningsstopp. Jaja, det är bara att lägga i en högre växel och söka, söka söka!

And by the way, ni får ju jättegärna kommentera mina inlägg! Det blir liksom lite roligare på det viset...

Vecka 44

Den här veckan har det inte hänt så jättemycket. Vi har blivit erbjudna att ta influensavaccin på jobbet och då måste jag ju kolla upp om det kan vara något negativt med det, är lite rädd för att skada mitt immunförsvar och tar helst inte mediciner i onödan. Men det verkade inte var någon fara så jag gick dit för att få ett sånt pyttelitet stick i armen. Som tur var stack de inte i armhålan för där ser jag nästan ut som en knarkare eftersom jag dagen innan lämnat blodplasma på blodcentralen och regelbundet går och lämnar blod också. Det är ganska grova nålar (med stort hål) de använder på blodcentralen, särskilt när man jämför med detta vaccin-stick som inte ens kändes. Att lämna blod är bra och det är något jag tycker alla som kan ska göra. Det är lite mysigt att sitta där och bli lite ompysslad och även veta att man är frisk plus att man gör något bra för alla andra och kanske för dig själv om det skulle hända nåt. Och så får man välja en sak efteråt! Nästan som när man var liten och fick ett bokmärke hos tandläkaren. Tänk på det nu innan jul, man kan via blodcentralen fixa julklapparna! Ok, busted! I år får familjen varsin mugg där det står "Ge blod, rädda liv" :)

I torsdags fick jag genomgång/introduktion av Rille på gymet och upplagt ett schema jag ska följa. Så nu blir det hårdträning framöver är det tänkt. Men jag måste försöka hålla igång löpningen en del under vintern också. Så det blev styrketräning i torsdags och även i lördags med Mattias & Malin. Det kändes i kroppen idag. En annan kul grej jag gjorde den här veckan var att testa squash med Markus & Sara i fredags kväll. Det var ju jätteroligt och det gör jag gärna fler gånger. Inte hållt i ett racket på många herrans år så det finns mycket att lära.

När helgen började närma sig kom också ångesten för vad jag skulle hitta på. Första helgen på mycket, mycket länge som jag inte hade något inplanerat. Lite läskigt faktiskt. Men väldigt skönt ändå. Nu är det ju mörkare tider och därmed kommer myspyskänslan fram och med den även julkänslan, särskilt när första snön kommit. Eller ja, första halkan blir det här i Västerås för där har vi inte fått nån snö. Men hos pappa i Dalarna har det kommit nästan 2,5 dm snö. Här är två bilder pappa skickade till mig efter att han kört upp gångarna till huset med snöslungan. Vi ställde ju nyss in gräsklipparen... dags att ta ut nästa säsongs maskin.
  

Men när vintern ändå verkar vara här, kan jag inte få åka skidor då?! Längtar så vansinnigt mycket efter snö och få åka längdskidor, alpint eller snowboard. Eller skoter :) Mera snö åt folket! Och så vill jag börja julpynta snart. Jag vill njuta av den julmysiga stämningen så länge man kan. Julen är ju själva höjdpunkten och avslutar därmed julmyset så det är nu innan man ska pynta, baka lussekatter och dricka glögg. Vi får se hur länge jag står, om jag klarar av att hålla mig från julpyntet före första advent.

Söndagen (idag) har varit en skön slappardag. På eftermiddagen blev det VIK-AIK.



Avslutningsvis en lapp någon satt upp på jobbet... inför lönesamtalet kanske? Eller inte.


RSS 2.0